Telefoonnummer

06-33885173

reikiveenendaal@gmail.com

Guasha gezichtsbehandeling:

Tijdens een reikibehandeling zie ik regelmatig mensen met een hoop energie rondom de kaken waar spanning zich heeft opgehoopt. Door overbelasting en stress wordt het figuurlijk gezegde “de tanden op elkaar zetten en even doorbijten”, vaak werkelijkheid waardoor er een verkramping in de kaken ontstaat. Door het continue aanspannen van de kaken kunnen er klachten ontstaan zoals hoofdpijn, tanden knarsen en nekpijn. Doordat de energie niet goed kan doorstromen kan het ook klachten veroorzaken in andere gebieden van het lichaam. Met de Guasha steen masseer ik onder andere het bindweefsel rondom de kaken zodat deze spanning verdwijnt. Ik gebruik hiervoor een Jade Guasha steen welke ik met een paar druppeltje olie inwrijf zodat de steen gemakkelijk over het gezicht wordt “geschraapt”.

Guasha is een schraaptechniek, die al eeuwenlang wordt toegepast in Azië. Het betekent letterlijk “schrapen van ziekten (Gua), ontstaan door gestagneerde energie (Sha)” en richt zich vooral op het opheffen van deze blokkades door het ontgiften van het bindweefsel, de spieren en gewrichten. Door het schrapen met een Jadesteen worden afvalstoffen beter afgevoerd en worden de klachten bestreden. De massage met de Guasha steen zorgt voor een goede doorbloeding wat tevens de huid verjongt en strakker maakt.

Het tarief van een Guasha behandeling is €15 voor 10 minuten. De behandeling is extra bij te boeken bij een reikibehandeling en kan niet los geboekt worden.