Telefoonnummer

06-33885173

reikiveenendaal@gmail.com

Holisme :

Bij de visie van het holisme is dat alles met elkaar in verbinding staat. Je emoties zijn niet los te zien van je gedachten, en je lichaam is verbonden met je ziel. Bij een holistisch traject wordt er niet alleen naar een klacht/symptoom gekeken, maar naar de onderliggende oorzaak. Als je de oorzaak heelt, in plaats van de klachten bestrijdt, ontstaat er balans en kan energie weer stromen.

Een holistisch traject voor innerlijke balans

In de drukte van het moderne leven raken we soms verstrikt in onze eigen emoties, fysieke klachten en mentale blokkades. Het Holistisch Traject dat wordt aangeboden door Lia Kruidbos van Wijk van H.Y.R. Veenendaal (Holistisch Yoga Reiki) is een diepgaande reis naar heling, bewustzijn en persoonlijke groei. Dit traject van vijf sessies combineert verschillende holistische benaderingen om mensen te ondersteunen die vastlopen in hun leven, vage klachten zonder medische redenen ervaren, worstelen met stress of een burn-out, rouwverwerking of behoefte hebben aan ondersteuning bij medische trajecten.

Wat kunt u eventueel verwachten bij een Holistisch traject?

Het traject start met een intakegesprek. Dit gesprek is nodig om te onderzoeken wat de “angel” van het probleem is. Aan de hand van het gesprek stellen we samen een doel op waaraan je gaat werken. Aangezien een iedere met zijn eigen problemen/ klachten komt is geen een behandelplan hetzelfde. Er wordt een plan op maat gemaakt speciaal voor jouw doel.

In het traject kunnen o.a. de volgende behandelingen worden ingezet:  

Reiki: maak kennis met de kracht van Reiki, een eeuwenoude Japanse helingsmethode. Door handoplegging wordt universele levensenergie doorgegeven, waardoor blokkades worden opgeheven en het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd.

Chakra Healing: Hiermee duiken we dieper in de energiecentra van het lichaam, de chakra’s. Door te pendelen breng ik de chakra’s in kaart. Het kan zijn dat je klacht hebt omdat de chakra’s niet in balans zijn. Een chakra kan geblokkeerd zijn of juist te ver open staan. Bij een blokkade in het wortelchakra kan je je bijvoorbeeld snel angstig voelen en daartegen bij een te open wortelchakra zie je vaak mensen die heel rigide zijn en moeite hebben met medeleven of met zich flexibel op te stellen. Ik breng de chakra’s in balans door een energetische behandeling maar het kan ook zijn dat ik je “huiswerk” meegeef in de vorm van meditatie, visualisatie of specifieke oefeningen. Chakra’s in balans geeft harmonie op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

Kristalhealing: bij een reikibehandeling of een chakra healing kan er gebruik worden gemaakt van kristalstenen ter ondersteuning van de behandeling.

Klankschalen: Een klankschalen behandeling wordt in combinatie met een reikibehandeling gegeven. Klankschalen hebben een bepaalde trilling die doorwerken in je lichaam. Weggestopte emoties komen los door deze trilling. Mensen stoppen emoties weg omdat deze te heftig kunnen zijn. Als emoties echter weggestopt worden dan kan dat lichamelijke of psychische klachten geven. Pas als we emoties doorvoelen dan kunnen we deze loslaten. Het geluid van de klankschalen geeft ook een hele diepe ontspanning, het is een behandeling die daarom ook veel wordt ingezet bij stress en spanning.

EFT (Emotional Freedom Techniques): EFT wordt ingezet bij o.a. trauma, belemmeringen waar je last van hebt, dat kan schuldgevoelens zijn maar ook overtuigingen die je hebt. EFT kan ook ingezet worden bij praktische zaken, zoals ondersteuning bij het stoppen van roken, het hebben van tics of bij slaapproblemen etc. Bij EFT kloppen we zachtjes op de meridianen waarbij je ondertussen het probleem benoemd.

Familieopstellingen: Bij een familieopstelling verkennen we de invloed van familiedynamieken op ons leven. Door middel van opstellingen krijg je inzicht in patronen en kun je oude wonden helen.

Coaching: Hierbij worden diverse tools ingezet, dat kan zijn de cirkel van betrokkenheid en van invloed, ( waar heb jij als persoon invloed op). Gesprekken, visualisaties, Opstelling ter doorbreking van de cirkel ( hierbij kan je ontdekken wat je graag zou willen maar wat je weerhoudt maar ook wat je hulpbronnen zijn).

Waarom zou je dit traject doen?

  • Holisme: Het Holistisch Traject behandelt jou als geheel. Het erkent de verbinding tussen lichaam, geest en ziel.
  • Diepgaande heling: Door de combinatie van verschillende technieken krijg je een diepgaande heling op meerdere niveaus.
  • Zelfontdekking: Het traject biedt ruimte voor zelfreflectie en inzicht, waardoor je bewuster keuzes kunt maken.
  • Empowerment: Je leert je eigen helende vermogens kennen en wordt aangemoedigd om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je welzijn.

Voel je de roep om jezelf te helen en te groeien? Neem contact op met H.Y.R. Veenendaal om je aan te melden voor het Holistisch traject. Samen creëren we een pad van heling en transformatie.