Telefoonnummer

06-33885173

reikiveenendaal@gmail.com
  • wat is reiki?
  • Hoe werkt reiki?
  • de uitwerking van een behandeling:
  • Moet je in reiki geloven om het te laten werken?
  • Wat doet een reiki behandelaar?

Wat is reiki?

De letterlijke betekenis van het Japanse woord Reiki is universele energie. Rei betekend universeel en Ki betekend energie. Kort gezegd is Reiki een methode om energie op te nemen uit het universele energie veld om te gebruiken voor jezelf of voor andere om het zelf genezend vermogen te ondersteunen.

Hoe werkt Reiki?

Reiki is het doorgeven van energie. Energie is overal en in alles aanwezig. Energie is trilling en is er in vele vormen en frequenties. Energie wordt ook wel levenskracht genoemd. Energie kunnen de meeste mensen niet zien, maar wel voelen. Mocht je niet de energie om je heen kunnen voelen dan is hier een eenvoudig beoefening om het voelen te oefenen. Wrijf maar eens krachtig je handen tegen elkaar aan houdt de handpalmen dan een aantal centimeter van elkaar af.  Vermoedelijk voel je dan de warmte tussen je handen. Als je je handen wat verder van elkaar afhoudt merk je dat deze warmte minder intensief wordt en als je de handen heel langzaam naar elkaar toe brengt dan voel je een lichte weerstand. Niet bij iedereen lukt het voelen van de energie  direct maar met wat oefenen lukt het de meeste mensen wel.

Rondom en binnen in mensen is er ook energie aanwezig. Mensen hebben een uitgebreid systeem van energiebanen en energiepunten. De energie punten worden ook wel chakra’s genoemd. We hebben duizend chakrapunten, de zeven hoofdchakra’s zijn echter het bekendst. Om het lichaam heen is een energieveld wat uit diverse lagen is opgebouwd. Dit energieveld heet een Aura.

Als je energie in je lijf of in de lagen erom heen niet goed kan stromen, dan kan dat lichamelijke of mentale klachten geven. Als de behandelaar zich openstelt voor de universele energie dan gaat dit stromen door het lichaam van de behandelaar en d.m.v. de handen stoomt energie het lichaam in van de client. De behandelaar hoeft deze energie niet te sturen of te manipuleren omdat de energie zijn eigen weg zoekt en gaat naar de plek waar het nodig is. Als client zijnde hoef je niets te doen met je geest of te analyseren wat er gebeurd en wat je voelt. Je mag erop vertrouwen dat de energie stroomt. Het kan echter wel helpen als de cliënt ontspannen de behandeling ondergaat.

De uitwerking van een behandeling:

De meeste mensen ervaren een Reiki behandeling als een fijne behandeling die ontspanning geeft. Mensen voelen zich lichter en energieker, vaak verdwijnen kleine pijnklachten.

Bij fysieke, mentale en emotionele klachten waar u al langer last van heeft, zijn er meestal meerdere behandelingen nodig om te klachten te laten verminderen of te laten verdwijnen. Het kan zelfs gebeuren dat na een behandeling de klachten tijdelijk verergeren. Dit komt omdat er in het lichaam wat in beweging wordt gezet, het loslaten van klachten is een dynamisch proces. Mensen kunnen er emotioneel van raken. Het is daarom ook aan te raden dat u na een behandeling op de dag zelf veel water drinkt en rust neemt, eventueel ook nog de volgende dag rust neemt. Hoe vaak u een behandeling dient te herhalen hangt van uw klacht af en hoe uw lichaam erop reageert.

Moet je in Reiki geloven om het te laten werken?

Om reiki te ondergaan hoef je er niet in te geloven. Het werkt niet door verbeeldingskracht , dat wil zeggen omdat je erin gelooft dat het dan alleen werkt. De energie stroomt daadwerkelijk maar ik zal niet proberen om je hier  met woorden ervan te overtuigen, dat kan alleen door het zelf te ervaren.

Wat doet een reiki behandelaar?

Ik stem af op de energie om mij heen en laat de energie door mijn lijf stromen. De energie stroomt via mijn handen naar de client toe. Op sommige plekken raak ik het lichaam aan maar voornamelijk behandel ik klachten door mijn handen een stukje van het lichaam af te houden. De behandelaar bepaald niet hoeveel energie het lichaam in komt. De ontvanger laat ( onbewust) de hoeveelheid energie toe. Indien de behandelaar merkt dat er een blokkade in de energie is, kan er gewerkt worden met symbolen, mineraalstenen en klanken maar alsnog bepaald de ontvanger wat er toegelaten wordt qua energie. De behandelaar kan niet te veel of verkeerde energie geven. Reiki kan soms in eerste instantie de klachten verergeren, dit komt niet doordat de behandelaar iets verkeerds doet, het heeft te maken met het proces van loslaten van de klacht. ( lees meer hierover op uitwerkingen van de behandeling).